header

WZZ Winkel

wzz_logoWZZ winkel Volkel heet voortaan MSP

Wat ooit, in de vorige eeuw, is begonnen als winkeltje om gebruiksartikelen voor o.a. diensplichtigen te verkopen, groeide uit tot een winkel waarmee de voormalige Welzijnszorg de basispopulatie en haar (buitenlandse)gasten van dienst kon zijn. Van tandpasta, scheerschuim, shampoo en zeep tot verhuur van videobanden en later dvd’s voor o.a. de inwonenden. Ergo het voorzag in een behoefte en dat vele decennia lang. Tot..., u voelt hem al aankomen, de bezuinigingen!
Nieuwe regels werden opgelegd en een reorganisatie doorgevoerd. De winkels met bezetting die nog dagelijks in een behoefte van basispersoneel en gasten voorzagen, werden met één pennestreek tot nul gereduceerd. Op de andere onderdelen, behalve Leeuwarden (dat heeft gekozen voor een oplossing samen met stichting Markandie, deMarine kantine dienst en postactieven) werd hieraan direct invulling gegeven. De WZZ winkels bestonden dus niet meer! Maar, de kolonels Van de Mast en Tankink van vliegbasis Volkel dachten hier als commandant anders over. Zij zagen het als een stukje service naar en voor hun personeel. Dat moest links- of rechtsom toch anders kunnen? Welnu, de winkel bleef toen nog tijdelijk open én… het kon anders. De koppen werden bij elkaar gestoken met als resultaat dat de winkel alweer enige jaren open is. En... met succes!
MSP_vlb_Volkel 
Een oproep van kolonel Wido van de Mast aan de postactieven van de regio Volkel om op vrijwillige basis de winkel te gaan runnen werd door een enthousiaste groep mensen opgepakt. Aoo Toon Reijnen, hoofd Welfare, ging aan de slag. Er moesten nog enkele lastige hobbels genomen worden en er vloeide nog veel water door de Rijn, maar uiteindelijk kwam het goed!

Chapeau voor vrijwilligers!

Het is nu een winkel tevens in de sfeer van Public Relations. De PR attributen van de Volkelse squadrons worden hier centraal verkocht, maar ook de andere artikelen die in de al eerder genoemde behoefte voorzien. De naam moest ook anders. Het is nu een MSP winkel. Dat staat nu alweer een paar jaar voor hét Meeting Service Point. Dankzij de inzet van een hechte groep postactieven is het dus toch gelukt. Chapeau! De winkel van vliegbasis Volkel is elke werkdag tussen de middag open van 11.30 tot 13.30 uur. Chapeau Volkel en chapeau vrijwillige postactieven! Tot ziens in de MSP winkel.

Vrijwilligers winkel december 2017 2

Het team dat de MSP winkel in wisselende samenstelling runt bestaat o.a. uit :
Van L naar R: André Busselaar, Martijn, Bert Tolhuisen, Harry Blokhuis, Willem van Best, Herman Hey, Cees van Schilt, Femke de Jong,  Aoo Toon Reijnen (Hoofd Welfare), Gerrit Meeuws en Gioanna